Sint-Maartenszee

Sint-Maartenszee is een badplaats in de gemeente Zijpe (Noord-Holland, vanaf 1 januari 2013 gemeente Schagen), en ligt op loopafstand van de Noordzee. Ten noorden van Sint-Maartenszee ligt het natuurgebied Zwanenwater, dat doorloopt tot Callantsoog:

Het is goed vertoeven in Sint Maartenszee als u voor rust, natuur, ontspanning en schone lucht komt, in iedere periode van het jaar, want elk seizoen heeft zijn aantrekkelijke kanten!

Lente:

In het voorjaar is bij Sint-Maartenszee het grootste bollengebied van Nederland te vinden (krokussen, narcissen, tulpen, boshyacinten, lelies en vele andere). Er zijn georganiseerde wandeltochten en fietstochten (ook door de bollenvelden), en u kunt alles te weten komen over de oorsprong van tulpen, het kweken ervan, en het verwerken van de bloembollen. Om een uitgebreide lijst van alle activiteiten in het voorjaar te bekijken klik je hier.

Zomer:

In de zomer is het brede zandstrand (met blauwe vlag) een grote trekpleister voor groot en klein. Zeevissen, zonnebaden, zwemmen, zandkastelen bouwen en garnalen vangen, het kan allemaal. Ook een terrasje pakken op één van de strandpaviljoens, of ’s avonds romantisch dineren bij zonsondergang behoort tot de mogelijkheden. De Kop van Noord-Holland is het gebied met de meeste zonneschijn van Nederland. Mocht het op het strand te winderig zijn dan is er een alternatief met de brede duinenstrook (ongeveer 700 meter breed), dennenbos en beschut duinmeertje. Om een uitgebreide lijst van alle activiteiten in het zomer te bekijken klik je hier.

Herfst:

In het najaar kunt u lekker uitwaaien op het strand, bij storm komt de oude juttersgeest weer boven. Met de wind waaien alle spinnenwebben uit de geest weg, en u komt verfrist thuis! De rust van het najaar is ook ideaal voor hondenbezitters; uw viervoeter kan vrij rondlopen en dollen op het strand. Ook visliefhebbers kunnen hun hart ophalen, er zijn vele viswateren te vinden. Om een uitgebreide lijst van alle activiteiten in het najaar te bekijken klik je hier.

Winter:

In de winter kunt u heerlijk wandelen door de (besneeuwde) duinen, slechts begeleid door de Galloway koeien in de duinen en het natuurgebied Het Zwanenwater. Misschien kunt u  er zelfs schaatsen als de winter meewerkt… Om een uitgebreide lijst van alle activiteiten in het winter te bekijken klik je hier.